Facebook Pixel

Iloleipurin piparit

 

Leivo piparitaikina tai käytä valmista piparitaikinaa.

Piparitaikina

Ainekset:

· 1,5 dl siirappia

· 2,5 dl sokeria

· 250 g voita

· 2 tl kanelia

· 2 tl inkivääriä

· 1 tl neilikkaa

· 2 th pomeranssin kuorta

· 2 munaa

· 2,5 tl soodaa

· 8-10 dl vehnäjauhoja

 

 

Ohje:

1. Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet.

2. Jäähdytä seos.

3. Lisää seokseen kananmunat, sekoita hyvin.

4. Sekoita sooda jauhojen sekaan.

5. Lisää taikinaan jauhot (joiden seassa on jo sooda). Jos taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoja.

6. Anna kovettua viileässä yön yli.

7. Jauhota pöytä ja kauli taikina ohueksi levyksi.

8. Käytä haluamiasi piparimuotteja ja siirrä ne uunipellille leivinpaperin päälle.

9. Paista 200°, paksuudesta riippuen n. 5-8 min.

10. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi

11. Nauti!

 

Kuorrutteen resepti

Ainekset:

· 1 kananmunan valkuainen

· 3 dl tomusokeria

· 2 tl sitruunan mehua

· elintarvikeväriä (haluamaasi väriä)

 

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Sekoita ainekset keskenään – ja koristele.